Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ένα γράμμα στον φίλο μου τον Θανάση....


Αγαπημένε μου Θανάση,



Εσύ που κάνεις τα παιδιά όλου του κόσμου να γελάνε, έτσι που τρέχεις σαν παλαβός και κάνεις αυτές τις αστείες γκριμάτσες και πηδάς τριγύρω και στριφογυρίζεις γύρω απ’ τον εαυτό σου χτυπώντας τα δάκτυλα σου γελώντας διάπλατα …..



Πάρε με μαζί σου σ’ ένα ποδήλατο, να πάμε να μοιράσουμε γάλα και να σπάσουμε τα μπουκάλια, πάμε να χορέψουμε στην φωτιά των αναστενάρηδων, πάμε ν’ ανεβούμε στο μύλο του Λούνα Πάρκ, πάμε να ντυθούμε τσιγγάνοι, πάμε να ταΐσουμε τα φτωχά παιδιά, πάμε να γίνουμε πράκτορες ΘΟΥ – ΒΟΥ και να βαράμε με τα πιστόλια στο γάμο του καραγκιόζη και οι σφαίρες μας να μην μπορούν να κάνουν κακό σε κανέναν…..



Ακόμα να γίνουμε και αστροναύτες να φέρουμε περισσότερο φως και ελπίδα στον κόσμο μας … ίσως εκεί Θανάση, οι εξωγήινοι να μπορέσουν να μας καταλάβουν καλλίτερα από τους δικούς μας πολιτικούς και να μας βοηθήσουν πραγματικά …….



Θανάση τους βλέπω που μιλάνε στην τηλεόραση και η γλώσσα τους είναι σκληρή και ψεύτικη…. εγώ είμαι μοναχά ένα μικρό παιδί και όμως μπορώ να καταλαβαίνω ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ….



Να πάμε Θανάση με το «μεγάλο κανόνι» να ρίξουμε στην Γερμανία που μας πονά τόσο, ξέρεις πολλοί φίλοι μου δεν έχουν ρεύμα να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν και οι γονείς τους απολύονται και μένουν άνεργοι ….. να τους πάρουμε μαζί μας να φάμε ατελείωτες μακαρονάδες, όπως στις ταινίες σου και να είμαστε όλοι χορτάτοι ….



Να πάρουμε τη βέσπα σου και να τους πειράζουμε όλους και να φωνάζουμε: «καλέ μου άνθρωπε ξέρεις από βέσπα ……» και να γελάμε όλοι Θανάση... μαζί και η φίλη μου η Ιωάννα με τον Κωστάκη, που δεν έχουν πια γονείς και τους μεγαλώνει μια γριά γιαγιά στο Πέραμα….



Έλα να με πάρεις σε παρακαλώ πολύ Θανάση, γιατί δεν αντέχω άλλο αυτόν τον κόσμο….. κανείς δεν κάνει γκριμάτσες, κανείς δεν χοροπηδά χαρούμενος και όλοι είναι σοβαροί και σκυθρωποί….. και μου λένε συνέχεια ψέματα ……..



Σήμερα με χτυπήσαν πάλι ….με πλήγωσαν βαθιά ….. Δεν έκλαψα όμως Θανάση… Οι πράκτορες μου έχεις πει, ότι δεν κλαίνε… έτσι και γω δεν έκλαψα……



Σε περιμένω Θανάση….. μην με αφήσεις πια άλλο μόνο μου …….όβερ ….



Υπογραφή

Ένας μικρός φίλος σου από τα παλιά….. από το χαμόγελο του παιδιού Θανάση....



Για την αντιγραφή

Δ.Α