Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

AÇIK DENİZ VE BAŞKACA SIKINTILARIN HİKAYESİ

                              AÇIK DENİZ VE BAŞKACA SIKINTILARIN HİKAYESİ
                                               "Ιστορίες ανοικτής θάλασσας και άλλα δεινά"
                                                                      FOCA  (1)

Ο αέρας της νύχτας καθάρισε τις αισθήσεις του...στηριγμένος στα κάγκελα, παρατηρούσε την πληγή του να τρέχει αίμα κάτω από τα ρούχα με κάθε έντονο χτύπο της καρδιάς...όταν ξαναβρήκε την όραση του, το πλοίο έπλεε πλέον στ΄ανοιχτά...

  Ένιωσε μια τόσο έντονη νοσταλγία, βλέποντας τα φώτα ν΄απομακρύνονται μέσα στη νύχτα...μπορούσε να μαντέψει το άρωμα του καφέ της πρώτης βάρδιας, το ατάραχο ηλιοσκαμμένο πρόσωπο του φωτισμένο από το απαλό φως της γυροσκοπικής πυξίδας...

Λαχτάρησε ότι έσκυβε σ' ένα νέο ναυτικό χάρτη, που έπρεπε (ξανά) να υπολογίσει με ακρίβεια μια καλοχαραγμένη ρότα, με χάρακα, μολύβι και διαβήτη, ενός χάρτη, που αναπαριστούσε έναν κόσμο γνωστό, οικείο, ρυθμισμένο από χρονόμετρα και εξάντες, ώστε να επιτρέπουν να κρατάς τη στεριά σε ασφαλή απόσταση... σε προστάτευαν από την ύπουλη "ξέρα", που περίμενε να σε βυθίσει απρόσμενα....

Με πρόδωσε, είπε μέσα του .... μα μπορεί να είναι ευτυχισμένη έτσι...γιατί όχι ; θα μπορούσε να ξανα-σμίξει τόση αγάπη ; οι μήνες μαζί της μηδενίστηκαν και εξιλεώθηκαν μέσα σε ένα καινούργιο σχέδιο φυγής !!!

Τόση ένταση στο πουθενά, οι έντονες στιγμές "μαζί" τέλειωσαν, η ιστορία πάγωσε και την κοίταξε να φεύγει απόμακρη και βουβή...ποιός ήταν ο χαμένος και ο ποιός ο νικητής; πολύ νωρίς να κρίνεις σε μια ζωή που ορίζει ο υγρός, γαλάζιος κόσμος του Αιγαίου...τα χρόνια που θα έρθουν ...όλα αυτά τα χρόνια τα λατρεμένα ...τα δικά μας που έρχονται ....η ιστορία συνεχίζεται , πολύ πιο συναρπαστική από ποτέ ...κοιτάζοντας βαθιά μέσα της με μια γλυκιά προστατευτική ματιά !!!


Μακάρι, σκέφτηκε, να μπορέσω να ξαναγυρίσω στην λατρεμένη μου θάλασσα...μακάρι να μπορέσω να βρώ γρήγορα ένα καλό πλοίο !!!

 (1) Foca,  είναι η μικρή πόλη PHOCΑΙA(μια από τις 12 Ιωνικές πόλεις), με κατοίκους μέχρι την περασμένη εικοσαετία κυρίως ψαράδες. Βρίσκεται στα 70 χλμ βόρεια της Σμύρνης(Ismir) και είναι φημισμένη για τα κρυστάλλινα νερά και τα πέτρινα σπίτια.
Το όνομα της συναντάται στα Ομηρικά έπη , ειδικότερα στην Οδύσσεια με τους συντρόφους του Οδυσσέα να μαγεύονται από τις Σειρήνες. Οι πρώτοι κάτοικοι της ήταν Έλληνες, που έφτασαν τον 9ο αιώνα π.χ  και την εποίκησαν.


Συνεχίζεται διαδικτυακά για όλο το καλοκαίρι - με μικρά αποσπασματικά τμήματα και συνεχείς διορθώσεις - ολοκληρωμένο στα τέλη Σεπτέμβρη από γνωστό εκδοτικό οίκο, με ελληνικό τίτλο:

                                    "Ιστορίες ανοικτής θάλασσας και άλλα δεινά"


 
                                                          Δ.Α


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου